Ontmoet Lilianne Ploumen

Samen met de Beweging van barmhartigheid organiseren we een Ontdekkingsreis naar vrouwelijke gestalten van compassie. Onderdeel daarvan is het Ontmoetingsprogramma met inspirerende vrouwen. Binnenkort vindt de tweede ontmoeting in deze reeks plaats. Dan gaan acht deelnemers in gesprek met Lilianne Ploumen, in Den Haag.
 
Lilianne Ploumen was in het kabinet-Rutte II Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ze heeft voor Foster Parents en Mama Cash gewerkt. In 2004 werd ze directeur van Cordaid en lid van de raad van bestuur. Als zodanig was zij ook voorzitter van de adviesraad van HIER, lid van de directieraad van Stop Aids Now! en lid van de directeurenvergadering van de Samenwerkende Hulporganisaties.  Ze strijdt op dit moment openlijk voor rechten van vrouwen en meisjes in derde wereldlanden.

"We kunnen allemaal het verschil maken. Soms een klein beetje, stap voor stap, maar het kan. Ik háát cynisme."

(Lilianne Ploumen)
 
Ga op Ontdekkingsreis:
De komende tijd staan er nog meer ontmoetingen op het programma. Lees hierover meer in het Ontmoetingsprogramma.
Neem ook een kijkje op de website van de Beweging van Barmhartigheid.
 
« Terug naar overzicht