Nieuws

Eind juni 2017 verschijnt de juni-uitgave van ons informatieblad 'Zusters' . Goed voorbeeld doet goed volgen. In deze uitgave van ‘Zusters’ draait het om bezieling en goede voorbeelden. Aangestoken door de ‘koorts’ die er in Tilburg heerste rondom het bezoek van koning Willem-...

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de karmeliet Titus Brandsma de dood vond in concentratiekamp Dachau. Op zijn sterfdag, 26 juli 2017, vindt een herdenking plaats in het Titus Brandsma Memorial in Nijmegen. U kunt zich hiervoor aanmelden vóór 1 juli 2017.

Titus Brandsma was een...

Generaal kapittel, 14 juni 2017: We hebben een nieuwe overste gekozen en drie nieuwe bestuursleden! De spanning was vandaag al vroeg voelbaar. Zelfs het ontbijt verliep relatief stil. Na een korte viering die door de Braziliaanse zusters was voorbereid, begonnen de verkiezingen voor een...

Op 20 juni is het Wereld Vluchtelingen Dag. Deze dag wil ertoe aanzetten om te blijven streven naar blijvende oplossingen voor de miljoenen vluchtelingen en ontheemden die nog altijd op zoek zijn naar een betere toekomst. Ter gelegenheid van deze dag worden door heel Nederland diverse...

We kijken terug op een geslaagde Open Kloostermiddag, 11 juni 2017. Ruim 80 mensen zijn op deze zonnige met zusters in gesprek gegaan. De dag stond in het teken van: ‘De taal van het hart is de taal van de handen’. 
 
Rondom het thema ‘In-zicht in onze...
Generaal Kapittel, dinsdag 13 juni 2017: Een goede nachtrust doet wonderen! Ruim voor achten zit iedereen al aan het ontbijt en een kwartier voor aanvang is de kapittelzaal gevuld met zusters die nieuwsgierig zijn naar wat de dag brengen zou.
 
De Belgische...
Tijdens onze Open Kloostermiddag op zondag 11 juni a.s. kunt u een bijdrage geven voor een goed doel. De Commissie Behandeling Giften van de zusters heeft dit keer gekozen voor het ‘Tilburgs Kliekjes Doorgeefluik’. 
 
Het begon met een klein initiatief op...
Op 8 mei 2017 is de Heilige Jozef verhuisd. Het beeld stond aan het einde van het vroegere perenlaantje in de Tilburgse kloostertuin. U kunt hem nu vinden bij de zij-ingang van de kapel. Dit is een tijdelijke locatie, in afwachting van een definitieve plaats. 
 
...
Met Pinksteren is het Generaal kapittel geopend met een viering in de grote kapel aan de Oude Dijk in Tilburg. Het Generaal kapittel is inmiddels in volle gang in conferentiecentrum Zin in Vught. Het thema luidt “Vertrouwend op de kracht van Gods Geest.”  Op vrijdag 16 juni 2017 wordt het...
Onlangs ontvingen we een brochure van de KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen) met als titel ‘God heeft jou voor ogen!’. 13 Roepingsverhalen in 2017 -2018. Ieder verhaal is uniek. Overigens kunt u deze bundel gratis bestellen en downloaden via ...

Pagina's