Nieuws

Alweer is een jaar bijna voorbij! Kijken we achterom, dan zijn er beslist voor velen momenten geweest, die u zou willen vasthouden, die u zou willen koesteren, omdat ze u blij en gelukkig maken. Wellicht waren er in het afgelopen jaar ook dagen die we het liefst snel vergeten. Ze brachten...

Op 23 november 1832 stichtte Mgr. Joannes Zwijsen de Congregatie Zusters van Liefde van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid. Op 23 november 2017 vierden wij het 185-jarig bestaan van onze congregatie. Het was een gedenkwaardige en feestelijke dag!
 
...
Op 23 november 2017 vierde de congregatie haar 185-jarig bestaan. Tijdens de Eucharistieviering ter gelegenheid van dit jubileum heeft Mgr. de Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch de eerste steen van de nieuwbouw bij het Moederhuis ingezegend. 
 
Zoals bekend...
Op 6 november 2017 is het cement gestort voor de muren van de (ver)bouw van woonzorgeenheden aan de Tilburgse Oude Dijk. De contouren van de nieuwe gebouwen worden zichtbaar.
 
Beeld krijgen van de (ver)bouw?
U kunt de vorderingen...

Op zaterdag 7 oktober jl. werd de Mariadag gehouden in de Grote kapel en het ontmoetingscentrum aan de Tilbrugse Oude Dijk. Wilt u een beeld krijgen van deze dag? Of nog even nagenieten? Neem dan een kijkje in het fotoalbum Mariadag...

Wilt u meer weten over de Zusters van Liefde en hun liefdewerken wereldwijd? Op 10 oktober jl. is de ‘Briefing’ van het Generaal bestuur verschenen. In deze ‘Briefing’ kunt u o.a. lezen over een werkbezoek aan Timor-Leste, een eerste professie in Brazilië en over het provinciaal kapittel...
Ruim 120 belangstellenden namen zaterdag 7 oktober jl. deel aan de Mariadag. Deze vond plaats in de grote kapel en het ontmoetingscentrum aan de Oude Dijk in Tilburg. Het was een dag vol met boeiende, herkenbare en onorthodoxe lezingen, prachtige muzikale omlijsting en bijzondere...
Bij de opening van verpleeghuis Sint Jozef in Deventer vertelde Zr. Liesbeth van de Horst een verslaggever over een tweeling die ze had verzorgd in het voormalig Sint Jozef Ziekenhuis. Onder de indruk van haar verhaal wist hij Zr. Liesbeth en de tweeling, na 56 jaar, te herenigen....

Tijdens een bezoek aan hun medezusters in Nederland hebben de zusters uit Timor-Leste een mooi geldbedrag in ontvangst mogen nemen. De gift is bestemd voor hun voedselhulpprogramma voor moeder en kind in de Oost-Timorese stad Dili.

Meer informatie over de Zuster van Liefde in...