Nieuws

Ruim 65 belangstellenden waren op zaterdag 11 maart jl. te gast in het Ontmoetingscentrum aan de Oude Dijk, Tilburg. Tijdens de bijeenkomst van de Regionale Kring van de Beweging van Barmhartigheid sprak prof. dr. E. Hirsch Ballin er over ‘mensen en ideeën die hoop geven in benarde tijden...

Op maandagmiddag 10 april 2017 vond een informatiebijeenkomst plaats in de aula van woonzorgcentrum Mater Misericordiae in Tilburg.  Een groot aantal zusters waren hierbij aanwezig. Tijdens de bijeenkomsten zijn de plannen gepresenteerd voor de geplande (ver)bouw van 40 appartementen en 24...

Wilt u zich bezinning en terugkeren naar uw eigen bron? In augustus en september 2017 organiseren Bart Schalkx, Anne Derks en Rudi Timmermans een retraiteweek in Assisi. Deze avontuurlijke herbronningsdagen bestaan uit korte inleidingen, reflectie,...

Op maandag 10 april 2017 is in de kloostertuin aan de Oude Dijk Tilburg een monumentale rode beuk gerooid. Zusters uit woonzorgcentrum Mater Misericordiae kwamen kijken en afscheid nemen van de boom.

De boom heeft plaatsgemaakt voor de geplande...

Samen met de Beweging van barmhartigheid organiseren we een Ontdekkingsreis naar vrouwelijke gestalten van compassie. Onderdeel daarvan is het Ontmoetingsprogramma met inspirerende vrouwen. Binnenkort vindt de tweede ontmoeting in deze reeks plaats. Dan gaan...
Wij vinden het belangrijk uw aandacht te blijven vragen voor de zorg voor Moeder Aarde. In het bijzonder: wat kunt u zelf doen aan duurzaamheid in uw eigen omgeving?
 
Alle...
Samen met de Beweging van barmhartigheid organiseren we een Ontdekkingsreis naar vrouwelijke gestalten van compassie. Onderdeel daarvan is het Ontmoetingsprogramma. Op donderdagochtend 6 april 2017 heeft de eerste ontmoeting plaatsgevonden in deze reeks. ...
In maart jl. is het eindverslag verschenen van het Provinciaal Kapittel 2016. Het verslag geeft een beeld van de kapittelvergadering, die plaatsvond van 16 t/m 23 november 2016.
 
Met foto’s wordt iets van de kapittelsfeer weergegeven. De tekst gaat in op...
In maart 2017 is het nieuwe boek van theoloog Erik Borgman verschenen': Leven van wat komt’. Een mooi en hoopvol boek op weg naar Pasen. In het boek presenteert hij een bevrijdende omgang met de brandende kwesties van vandaag. 
 ...
Gods scheppingswerk is aan ons allen toevertrouwd. Daarom willen we als Zusters van Liefde zorgvuldig en met respect omgaan met al wat ‘Moeder Aarde, ons gemeenschappelijk huis’ ons biedt. Tijdens de Wereldgebedsdag voor de schepping (1 september 2016)...

Pagina's