Zr. Ursula terug uit Brazilie

Begin februari is Zr. Ursula van de Ven teruggekeerd uit Ibo, Brazilië. Na een fijne tijd in het door haar zo geliefde land, woont ze nu weer in Nieuwenhof te Moergestel. De afgelopen weken heeft ze uitgebreid afscheid genomen van de mensen waar ze tientallen jaren mee heeft gewerkt en geleefd.
 
Zr. Ursula heeft veel waardering voor de zusters die in Ibo werken. Het is een arm en droog gebied. Er is nauwelijks voldoende water. Eenmaal per maand komt er een priester voor de Eucharistieviering. De zusters verzorgen tussentijds de gebedsdiensten en brengen structuur in de gemeenschap met diverse activiteiten.
 
Met het vertrek van Zr. Ursula, is Zr. Maria Lijnen uit Belgie de enige Nederlands sprekende Zuster van Liefde in Brazilie. Zij zal in ieder geval tot na het provinciaal kapittel 2019 in Brazilie blijven.
 
Met de grote groep leden van de Beweging van Barmhartigheid en met de aankomende geassocieerde leden zien de zusters een hoopvolle toekomst voor de Braziliaanse provincie.
 
« Terug naar overzicht