Verbeter de wereld, begin bij de dialoog

De tekst op de 'tegel’ hiernaast stond op de laatste bladzijde van de weekenduitgave van het dagblad Trouw. “We leven in een Babylonische spraakverwarring. Er is een wereldbeeld ontstaan in de media dat ons van elkaar vervreemdt. We plakken zo snel de ander een sticker op. De bereidheid om naar de ander te luisteren is op dit moment niet onze sterkste kant.”
 
Dat klinkt niet hoopgevend. Denk aan de komst van Trump en de opkomst van het populisme. Wat kunnen wij eraan doen?
Ik denk dat veranderingen beginnen in het klein, bij onszelf. Proberen je te verplaatsen in de ander is niet altijd makkelijk, maar wel vruchtbaar. Herstel begint altijd bij de dialoog, zowel op wereldniveau als in onze eigen leefomgeving. 
 
Ook wij leven in een wereld van veranderingen en verschuivingen: veranderingen in de zorg, verhuizingen binnenshuis of van anders wonende zusters naar woonzorgcentrum Mater Misericordiae, de verbouw en nieuwbouwplannen in Tilburg met consequenties en de start van een nieuw bestuur. De bereidheid om met elkaar te spreken en naar elkaar te luisteren in een goede dialoog is een groot goed.
 
Laat 2017 het jaar van onze dialoog worden!
 
Zr. Mariëtte Kinker,
vicares 
 
« Terug naar overzicht