Nieuws

‘De Witte Karavaan, over 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika’ is de titel van een tentoonstelling over deze bekende  missiecongregaties. De tentoonstelling vindt plaats in het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven te St. Agatha bij Cuijk aan de Maas en wel van 3 mei tot 29...
In het weekend van 10 en 11 juni a.s. worden voor de achtste maal de Open Kloosterdagen gehouden. Bijna veertig kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Ook wij, Zusters van Liefde stellen ons Ontmoetingscentrum, kapel en kloostertuin aan de Tilburgse Oude Dijk...
Zondagmiddag 18 juni 2017 organiseert de Beweging van Barmhartigheid het Barmhartig BoekenBal. Locatie: ZIN in Vught. U kunt er genieten van 11 auteurs, 21 workshops & lezingen en 100 boeken op de boekenmarkt! 
 
Ben je een boekenliefhebber? Wil je je...

Zaterdag 20 mei 2017 is alweer de laatste Bezield Verband bijeenkomst van het seizoen. Het onderwerp is die ochtend 'Ik bid voor je’. Ook u bent van harte welkom!

Deelnemers vragen we om een tekst mee te brengen die een speciale betekenis voor hen heeft. Het kan een stukje uit...
Wij vinden het belangrijk uw aandacht te blijven vragen voor de zorg voor Moeder Aarde. In het bijzonder: wat kunt u zelf doen aan duurzaamheid in uw eigen omgeving? Waarschijnlijk bent u op verschillende manieren al actief. Toch willen we u het bericht van Zr. Wil Volman niet onthouden....
Mei is een prachtige maand om onze doden te herdenken. Alle vogeltjes die doen wat ze beloven, alle groen dat zich terugwint tussen het bruin van het hout uit. Het zijn sterke symbolen van bevrijding, ze helpen om de doden hun eigen plaats te geven.
 
Of het echt...

Ruim 65 belangstellenden waren op zaterdag 11 maart jl. te gast in het Ontmoetingscentrum aan de Oude Dijk, Tilburg. Tijdens de bijeenkomst van de Regionale Kring van de Beweging van Barmhartigheid sprak prof. dr. E. Hirsch Ballin er over ‘mensen en ideeën die hoop geven in benarde tijden...

Op maandagmiddag 10 april 2017 vond een informatiebijeenkomst plaats in de aula van woonzorgcentrum Mater Misericordiae in Tilburg.  Een groot aantal zusters waren hierbij aanwezig. Tijdens de bijeenkomsten zijn de plannen gepresenteerd voor de geplande (ver)bouw van 40 appartementen en 24...

Wilt u zich bezinning en terugkeren naar uw eigen bron? In augustus en september 2017 organiseren Bart Schalkx, Anne Derks en Rudi Timmermans een retraiteweek in Assisi. Deze avontuurlijke herbronningsdagen bestaan uit korte inleidingen, reflectie,...

Op maandag 10 april 2017 is in de kloostertuin aan de Oude Dijk Tilburg een monumentale rode beuk gerooid. Zusters uit woonzorgcentrum Mater Misericordiae kwamen kijken en afscheid nemen van de boom.

De boom heeft plaatsgemaakt voor de geplande bouwactiviteiten in de tuin. Over...

Pagina's