Generaal kapittel

Van 5 t/m 17 juni 2017 zal het generaal kapittel plaatsvinden in conferentiecentrum Zin in Vught. De kapittelleden zijn inmiddels in alle provincies en delen van de congretatie gekozen. Voor dit kapittel zijn acht kapittelleden vanuit Nederland gekozen. Het thema luidt “Vertrouwend op de kracht van Gods Geest.”
 
Het is een bepalend kapittel. Voor het eerst in de geschiedenis van de congregatie is niet Nederland de grootste provincie in de congregatie, maar Indonesië. Ook zij zijn vertegenwoordigd met acht medezusters. Verder is er een afvaardiging vanuit België, Brazilië, Engeland/Ierland, de U.S.A, de Filippijnen en Timor Leste.
 
Tijdens dit kapittel zal onder meer besproken worden of het generalaat te zijner tijd naar Tilburg zal komen. In deze stad zijn de Zusters van Liefde in 1832 begonnen. Hier bevinden zich nu ook de veel bezochte musea en het Ontmoetingscentrum. Een ander onderwerp van gesprek zal zeker de toekomstige bestuurbaarheid van de gehele congregatie zijn.
« Terug naar overzicht