Perenlaantje kloostertuin Tilburg

Het fraaie perenlaantje in de kloostertuin bij het Moederhuis wordt onderzocht. De Congregatie heeft de Stichting Stadsbomen Tilburg toestemming hiervoor gegeven, De Stichting zal enten van de oude perenbomen nemen. Sommige van deze perenbomen zijn 100 tot 150 geleden geplant. Er is een diversiteit aan perenvarianten, die tegenwoordig zeldzaam zijn. 
 
Ook zal een aantal bomen worden herplaatst; wellicht verhuizen zij naar de tuin van het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg. De gemeente Tilburg heeft toegezegd de kosten die hiervoor gemaakt worden te betalen.
 
De gebroeders Dilven van de firma Fruitbogerd hebben de opdracht gekregen om deze werkzaamheden uit te voeren. Op maandag 9 januari jl. zijn zij gestart met voorbereidende werkzaamheden.
 
Krantenartikel
Lees het artikel hierover in het Brabants Dagblad, editie Tilburg Plus: Perenlaan krijgt nieuw leven.
 
« Terug naar overzicht