Kerstwens aan Nederland!

Enkele dagen geleden was mevr. Rania Sommakia te gast aan de Oude Dijk in Tilburg, samen met haar vrienden, fotograaf Ammar Alkhatib en filmmaker Jesse van Venrooij. Zij werden gastvrij ontvangen door Zr. Francis van Kempen, Zr. Arnoldie van Hazendonk en bestuurssecretaris mevr. Julia Burgers. Tijdens deze warme en gezellige ontmoeting sprak Rania, namens alle Syrische nieuwkomers, een Kerstwens uit, die werd vastgelegd op film.

Het filmpje met de Kerstwens is te zien via Youtube: Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar van alle Syrische Nieuwkomers

De tekst wordt hieronder weergegeven:

Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar van alle Syrische Nieuwkomers

"In Syrië maakte het niet uit welke religie je had of dat je niet gelovig was. We leefden altijd  op een fijne manier samen. Een geloof was iets van iedereen persoonlijk. Respect en liefde waren belangrijk. We vierden belangrijke dagen van het Christendom en van de Islam samen. Beiden zijn ook officiële dagen in ons land. Wij hielpen onze buren met het versieren van de Kerstboom en zij nodigden ons uit om samen te eten tijdens Ramadan.

Ik realiseer me dat ik niet op kan tegen alle mediapropaganda over mijn geliefde land. Maar ik kan op zijn minst een statement maken door te zeggen: 

“Wij nemen liefde en respect mee uit Syrië naar jullie prachtige land.”

Een statement om te zeggen: “Bedankt dat we hier mogen zijn.”

Liefde, Respect en wederzijds begrip zijn de sleutel tot vrede.

Ik wil de Zusters van Liefde, Zr. Francis van Kempen, Zr. Arnoldie van Hazendonk en bestuurssecretaris Julia Burgers enorm bedanken dat ze samen met mij op de foto wilden gaan voor onze Kerstwens aan Nederland. Natuurlijk ook mijn vrienden Ammar Alkhatib (de fotograaf) en Jesse van Venrooij (de filmmaker) die dit samen met mij hebben gemaakt.

Fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

Van alle Syrische Nieuwkomers

Rania Sommakia

« Terug naar overzicht