Informatieblad

De Nederlandse Provincie van de Zusters van Liefde geeft het informatieblad ZUSTERS uit. Het is een blad voor en door zusters, met als doel elkaar te informeren en te inspireren. Het blad verschijnt vier keer per jaar. ZUSTERS is ook in gesproken vorm beschikbaar. 

U kunt zich gratis abonneren op het blad ZUSTERS.

'Zusters' nr. 64, maart 2018

In de kloostertuin omzomen krokussen en narcissen de eerste contouren van de nieuwe zorgappartementen voor de zusters. Na de sloopwerkzaamheden is er in de afgelopen maanden gestaag doorgebouwd. U kunt de bouwwerkzaamheden volgen via het fotoalbum Herontwikkeling.

Pia van den Berg maakte een muurschildering op de toen nog overeind staande gymzaal van de voormalige St. Jozefmavo aan de Oude Dijk. Met haar project 'Stadstraat013' onderzoekt zij het verleden van deze straat die haaks op de Oude Dijk uitkomt. In de rubriek De pen is voor … legt ze uit hoe dat zo is gekomen.
 
Kloostertorentje Diessen
Ook de mensen in het Brabantse Diessen dragen zorg voor het levend verleden. Zij spannen zich in om het torentje van het voormalig klooster van de Zusters van
Liefde voor het dorp te behouden.
 
Burendag
Vier zusters brachten een bezoek aan het asielzoekerscentrum in Oisterwijk op burendag 2017. Zij werden geraakt door de verhalen van vluchtelingen vanuit de hele wereld, die nu bij hen in de buurt wonen.
 
Verhuizen
Steeds meer zusters verhuizen naar woonzorgcentrum Mater Misericordiae. Na Pasen verhuist ook Zr. Truus Hofhuis naar Tilburg. Zij blikt terug op haar tijd in Raalte. 
 
Ontdekkingsreis
In 2017 organiseerden de Zusters samen met de Beweging van Barmhartigheid de programmareeks ‘Ontdekkingsreis naar vrouwelijke boegbeelden van
compassie’. In het midden van deze uitgave doen we verslag van drie ontmoetingen met vrouwen die in hun (werk)leven barmhartigheid handen en voeten
proberen te geven. En we blikken terug op de slotdag, de Mariadag, die op 7 oktober 2017 plaatsvond.
 
Iconen van barmhartigheid
Zusters zijn in feite al 185 jaar lang iconen van barmhartigheid. Dat vinden ook Marcel de Reuver die er een gedicht over schreef, en de heren van TilburgsAns die een icoon hebben ontworpen voor de congregatie. Het klinkt ook door in het In memoriam dat kanunnik Paul Embery van het bisdom Lancaster schreef van Zr. Anne van Duin.
 
Op de achterzijde van deze uitgave reiken we u tot slot een boekje aan met teksten van Vincent Depaul.
 
Wij wensen u een zonnig voorjaar, vol inspiratie en verbondenheid met de mensen om u heen.