Generaal Kapittel 2017

Met Pinksteren is het Generaal kapittel geopend met een viering in de grote kapel aan de Oude Dijk in Tilburg. Het Generaal kapittel is inmiddels in volle gang in conferentiecentrum Zin in Vught. Het thema luidt “Vertrouwend op de kracht van Gods Geest.”  Op vrijdag 16 juni 2017 wordt het kapittel afgesloten, eveneens in de grote kapel in het moederhuis Tilburg.

Dagverslagen
De dagverslagen van het generaal kapittel kunt u lezen bij het Kapittelnieuws.
 
Meer informatie
Alle informatie over het Generaal kapittel 2017 kunt u vinden http://sistersofcharity.nl
 
Het is een bepalend kapittel. Voor het eerst in de geschiedenis van de congregatie is niet Nederland de grootste provincie in de congregatie, maar Indonesië. Ook zij zijn vertegenwoordigd met acht medezusters. Verder is er een afvaardiging vanuit België, Brazilië, Engeland/Ierland, de U.S.A, de Filippijnen en Tim or Leste.
 
Toekomstvisie
Tijdens dit kapittel zal onder meer besproken worden of het generalaat te zijner tijd naar Tilburg zal komen. In deze stad zijn de Zusters van Liefde in 1832 begonnen. Hier bevinden zich nu ook de veel bezochte musea en het Ontmoetingscentrum. Een ander onderwerp van gesprek zal zeker de toekomstige bestuurbaarheid van de gehele congregatie zijn.
 
Keuze nieuw Generaal bestuur
Op woensdag 14 juni 2017 wordt een nieuw generaal bestuur gekozen. Vrijdag 16 juni vindt de sluitingsviering plaats in de grote kapel. Aansluitend is er een receptie waar eenider het nieuwe Generaal Bestuur kan feliciteren.