Bezield verband

Bezield verband Zusters van Liefde organiseert bijeenkomsten voor mensen die geïnteresseerd zijn in de spiritualiteit van de Zusters van Liefde. De bijeenkomsten staan in het teken van het charisma van de Congregatie: barmhartigheid, eenvoud en godsvertrouwen en daaruit voortvloeiend gastvrijheid en gemeenschap zijn. De bespreking van de thema's gebeurt aan de hand van de Bijbel en persoonlijke ervaringen. Er is veel aandacht voor het delen met elkaar en samen vieren.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdagochtenden in het Generalaat, Hinthamerstraat 164, 5211 MV te ’s-Hertogenboschte 's-Hertogenbosch. Deze staan open voor nieuwe belangstellenden. Gemiddeld zijn zo'n 40 mensen aanwezig. 
 
Je bent van harte welkom vanaf 9.30 uur voor een kopje koffie. De bijeenkomsten beginnen om 10.00 uur. Rond 13.00 uur sluiten we af met een gezamenlijke lunch. We vragen een bijdrage van € 5,- per bijeenkomst of € 25,- voor het hele seizoen.
 
Seizoen 2017 / 2018
Laudato Si, de encycliek die paus Franciscus heeft uitgegeven, zegt dat alles met alles samenhangt. Daarom kozen we als belangrijkste leidraad voor dit seizoen: ‘Alles wat adem heeft’. Daarover gaat ook onze eerste bijeenkomst. ‘Alles wat adem heeft’ roept vragen op van begin en einde. Is er een begin, is er een einde? Gaat alles gewoon door zoals we zien bij mensen en dieren en in de seizoenen? Het is het verhaal van hoe wij met de aarde omgaan en wat wij bijdragen, in welke vorm dan ook: het scheppingsverhaal. Vandaar dat we aandacht hebben voor zaaien, ontkiemen, oogsten en voltooien/rusten. 
 
In het voorjaar 2018 komen we op de volgende zaterdagen bijeen: 
  • 3 februari 2018: Alles wat adem heeft
  • 24 maart 2018: Oogsten
  • 19 mei 2018: Voltooiing/rusten
Laat u inspireren!
Voor en tijdens iedere bijeenkomst reiken we inspiratiemomenten aan. U kunt ze teruglezen op deze website: Laat u inspireren!
 
Meer informatie en aanmelden
Voor nadere informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met mevrouw Karien Janssen: janssen@sistersofcharity.nl