Home

Op zondag 14 juni 2015, van 13.30 tot 16.30 uur, bent u van harte welkom in het Moederhuis in Tilburg voor de ‘Dag van Ontmoeting’. Tijdens deze dag staat de ontmoeting met de Zusters van Liefde en wat hen beweegt in het religieuze leven nu centraal. Om 16.00 wordt de dag afgesloten met...
Om ons heen is de lente aan het ontluiken, grijs verandert in groen, koud gaat over in warm. In de artikelen in deze ‘Zusters’ komen vele veranderingen naar voren, bijvoorbeeld die in de zorg voor ouderen, of ‘ouden van daagen’ zoals ze vroeger zeiden.
 
Zr....

Deze week staat Tilburg centraal in het televisieprogramma 'Geloof en een Hoop Liefde'. Iedere werkdag wordt een ander facet van Tilburg belicht, zoals 'broodpater' Gerrit Poels, het 'bengske' oftewel social sofa en Peerke Donders. Op vrijdag 25 april komen onder meer het Iconenatelier o.l.v...

CUIJK - Vorige maand nam Zr. Monique van Oene afscheid van Pantein Zorgcentrum Maartenshof. Daarmee komt een einde aan een lange periode van aanwezigheid van de Zusters van Liefde uit Tilburg in Cuijk. Zr. Monique (83) is naar Tilburg verhuisd.
 
Bij gelegenheid...
Op woensdagmiddag 22 april is het Provinciaal Bestuur in gesprek gegaan met de inhoudelijke commissies en werkgroepen binnen de Nederlandse provincie. Samen hebben zij onder meer van gedachten gewisseld over Gastvrijheid.
 
In de loop van deze bestuursperiode (...
Op zaterdag 25 april a.s. organiseert Zr. Netty Daamen met haar vaste team van vrijwilligers weer een garageverkoop an de Oude Dijk in Tilburg. Zoals gebruikelijk is de opbrengst voor een goed doel. Dit keer is gekozen voor de Vincentiusvereniging Tilburg.
 
De...
Op zondag 29 maart jl. vond de opening plaats van medisch centrum 'De Kapel' in de voormalige kapel van Huize Mariëngaarde in Aarle-Rixtel. Dit gebeurde in aanwezigheid van een aantal medezusters, oud-medewerkers en vele inwoners van Aarle-Rixtel. 
 
In het...
In het KNR bulletin nr. 1 van maart 2015 is een artikel opgenomen over bestuurbaarheid van de Nederlandse provincie van de Zusters van Liefde in Tilburg. Mevr. Will van de Ven schreef het artikel naar aanleiding van het gesprek dat zij voerde met het provinciaal bestuur.
...
In de afgelopen maanden hebben diverse zusters van Liefde een bezoek gebracht aan het Catharijneconvent in Utrecht. Van september 2014 tot maart 205 was daar de tentoonstelling ‘Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen...
In maart en oktober dit jaar vinden weer themadagen plaats voor zusters. Samen zullen we zoeken naar de verbinding die er is tussen verhalen uit de Schrift en ons eigen levensverhaal, omdat we willen komen tot een verdiept en gelovig zelfverstaan. Dit kan door ontmoeting met elkaar en met...