Home

Binnenkort verschijnt een gouden editie van het informatieblad ‘Zusters’! Deze vijftigste uitgave vieren we met een gouden strik op de voorzijde. Maar je hebt altijd baas boven baas: Zr. Annetta Wetzels vierde in mei haar honderdste verjaardag! 

Verder in deze uitgave artikelen...

We kijken tevreden terug op de Dag van Ontmoeting van zondag 14 juni jl. Tijdens deze middag in het Moederhuis in Tilburg stond de ontmoeting met de Zusters van Liefde centraal en wat ons beweegt in het religieuze leven nu. 
 
Zo’n 200 bezoekers maakten deze...
De kloosters worden 14 juni aanstaande opgeroepen om hun blik blijvend naar buiten te richten. En de bezoekers van de Open Dag aan de Tilburgse Oude Dijk? Die richten hun blik naar binnen. Maar waar kijken ze dan naar, wat zoeken bezoekers?
 

Tijdens de...

Van 15 tot 22 mei jl. kwam de Madisongroep bijeen in Nemi, Italie. Een korte impressie van deze internationale bijeenkomst. 

Op 15 mei jl. vertrokken vijftien zusters van de Nederlandse provincie, allemaal leden van de Madisongroep naar Nemi, waar we logeerden in een vergader- en...

In het Erfgoedcentrum in Sint Agatha (Cuijk) is op 1 mei een tentoonstelling geopend over Teresa van Avila. Teresa van Avila werd 500 jaar geleden geboren. De titel van de tentoonstelling is ontleend aan een van Teresa’s bekendste geschriften: 'Het kasteel van de ziel'. Het boek is bedoeld...
Om ons heen is de lente aan het ontluiken, grijs verandert in groen, koud gaat over in warm. In de artikelen in deze ‘Zusters’ komen vele veranderingen naar voren, bijvoorbeeld die in de zorg voor ouderen, of ‘ouden van daagen’ zoals ze vroeger zeiden.
 
Zr....
CUIJK - Vorige maand nam Zr. Monique van Oene afscheid van Pantein Zorgcentrum Maartenshof. Daarmee komt een einde aan een lange periode van aanwezigheid van de Zusters van Liefde uit Tilburg in Cuijk. Zr. Monique (83) is naar Tilburg verhuisd.
 
Bij gelegenheid...
Op zondag 29 maart jl. vond de opening plaats van medisch centrum 'De Kapel' in de voormalige kapel van Huize Mariëngaarde in Aarle-Rixtel. Dit gebeurde in aanwezigheid van een aantal medezusters, oud-medewerkers en vele inwoners van Aarle-Rixtel. 
 
In het...
In het KNR bulletin nr. 1 van maart 2015 is een artikel opgenomen over bestuurbaarheid van de Nederlandse provincie van de Zusters van Liefde in Tilburg. Mevr. Will van de Ven schreef het artikel naar aanleiding van het gesprek dat zij voerde met het provinciaal bestuur.
...
In de afgelopen maanden hebben diverse zusters van Liefde een bezoek gebracht aan het Catharijneconvent in Utrecht. Van september 2014 tot maart 205 was daar de tentoonstelling ‘Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen...