Home

De fraters CMM besteden bijzondere aandacht aan de oproep van Paus Franciscus om je, als religieus, nadrukkelijker bewust te zijn van de unieke religieuze roeping en zending van broederschap en barmhartigheid. Het Generaal Bestuur van de fraters CMM geeft in dit Jaar van het Godgewijde Leven...

Deze week is het project 'Charisma 30, Samen onderweg' officieel van start gegaan. Met het project beoogt de Nederlandse Provincie wegen te zoeken om het charisma van de Congregatie levend te houden, ook in de toekomst. Het getal 30 verwijst naar het jaartal 2030. 

“...

De data voor het Provinciaal Kapittel in 2016 zijn bekend. Eens in de vier jaar wordt een grote bestuursvergadering gehouden in de Nederlandse Provincie. Hierin wordt onder meer terug geblikt op de afgelopen bestuursperiode en vooruit gekeken naar de toekomstige bestuursperiode. Bovendien...

Vorige week kwam het bericht uit Rome dat de paus een nieuwe rondzendbrief over het milieu heeft uitgegeven. Hij heeft het in deze encycliek over ‘het duurzame beheer van ons gezamenlijk huis’.
 
Mgr. de Korte, die vanuit de bisschoppenconferentie...

Binnenkort verschijnt een gouden editie van het informatieblad ‘Zusters’! Deze vijftigste uitgave vieren we met een gouden strik op de voorzijde. Maar je hebt altijd baas boven baas: Zr. Annetta Wetzels vierde in mei haar honderdste verjaardag! 

Verder in deze uitgave artikelen...

We kijken tevreden terug op de Dag van Ontmoeting van zondag 14 juni jl. Tijdens deze middag in het Moederhuis in Tilburg stond de ontmoeting met de Zusters van Liefde centraal en wat ons beweegt in het religieuze leven nu. 
 
Zo’n 200 bezoekers maakten deze...

Van 15 tot 22 mei jl. kwam de Madisongroep bijeen in Nemi, Italie. Een korte impressie van deze internationale bijeenkomst. 

Op 15 mei jl. vertrokken vijftien zusters van de Nederlandse provincie, allemaal leden van de Madisongroep naar Nemi, waar we logeerden in een vergader- en...

In het Erfgoedcentrum in Sint Agatha (Cuijk) is op 1 mei een tentoonstelling geopend over Teresa van Avila. Teresa van Avila werd 500 jaar geleden geboren. De titel van de tentoonstelling is ontleend aan een van Teresa’s bekendste geschriften: 'Het kasteel van de ziel'. Het boek is bedoeld...
Om ons heen is de lente aan het ontluiken, grijs verandert in groen, koud gaat over in warm. In de artikelen in deze ‘Zusters’ komen vele veranderingen naar voren, bijvoorbeeld die in de zorg voor ouderen, of ‘ouden van daagen’ zoals ze vroeger zeiden.
 
Zr....
CUIJK - Vorige maand nam Zr. Monique van Oene afscheid van Pantein Zorgcentrum Maartenshof. Daarmee komt een einde aan een lange periode van aanwezigheid van de Zusters van Liefde uit Tilburg in Cuijk. Zr. Monique (83) is naar Tilburg verhuisd.
 
Bij gelegenheid...