Home

Niet eerder telde onze congregatie zes zusters die ouder zijn dan een eeuw. Tot nu, want Zr. Geertrude van de Leur viert vandaag haar honderdste verjaardag! Dit unicum krijgt volop aandacht in de media.
 
Zo berichtte de 'Telegraaf' gisterenavond over dit feest...
Tot Pinksteren, wanneer het Provinciaal Kapittel begint, bieden wij u maandelijks een bezinningskaart aan in het kader van het Jaar van Barmhartigheid. Hiermee willen we de oproep van de paus actief ondersteunen.
...
Paus Franciscus heeft 8 februari ingesteld als feestdag van de heilige Bakhita. Voor deze dag heeft de Commisie Missie Ontwikkeling en Vrede van de Zusters van Liefde een vesperdienst samengesteld.
 
De Soedanese Josephine Bakhita werd als kind gevangen genomen...
Op zaterdag 13 februari 2016 komt de Regionale Kring van Barmhartigheid Tilburg weer bijeen. Het thema is: “Hoe gaan we om met angst in ons leven?” Pastor Marinus van den Berg zal dit thema bespreken in het licht van barmhartigheid en vertrouwen. Ook u bent van harte welkom!
...
Op zaterdag 13 februari 2016 vindt in Breda een minisymposium plaats over moderne slavernij en mensenhandel. Deze ochtend wordt georganiseerd door Zinsverband, een initiatief van Franck Ploum en de Ekklesia Breda, samen met Zusterwerk van Ivonne van de Kar.
 
...
De koepelorganisatie van de religieuzen in Nederland (KNR) reikt dit najaar wederom de religieuzenprijs uit. De religieuzenprijs wordt uitgereikt ter bekroning en/of stimulering van praktische activiteiten, die nauw aansluiten bij de tradities van barmhartigheid van waaruit congregaties...
Zoals u al eerder eens in het Informatieblad 'Zusters' heeft kunnen lezen, krijgt een aantal van onze kerkelijke ‘gebruiksstukken’ een andere bestemming. Aan het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede hebben wij een tabernakel geschonken.
 
Het ziekenhuis...
Mevr. Mien Plasmans, gastvrouw in het Ontmoetingscentrum gaat met pensioen, na 23 trouwe dienst bij de Zusters. Op maandagmiddag 29 februari 2016 neemt zij, op feestelijke wijze, afscheid van zusters en collega’s op de Oude Dijk in Tilburg.
 
Wij hopen natuurlijk...
De dagen lengen en de natuur staat te popelen, terwijl we amper een winter achter ons hebben. Op alle fronten zijn er tekenen van hoop, maar we zijn er nog niet. Waar de zuidelijke provincies zich opmaken voor het carnaval, kijken wij voorzichtig 40 dagen verder, aldus dhr. Willem Brok,...

Op maandag 25 januari 2016 vond in Kloosterhotel Zin in Vught een studiedag plaats over communicatie in de wereld van religieuzen. Tijdens de dag kwamen voorbeelden van goede samenwerking tussen religieuzen en leken aan bod. Ook zijn ervaringen uitgewisseld over aanpak, resultaten en...